تبلیغات
سرکوهکی - خواص میوه بلوط

سرکوهکی

سرکوهکی

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ سرکوهکی خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

گیاه شناسی
بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در
ایران در جنگهای کردستان ،لرستان و کهکلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد .

img/daneshnameh_up/9/9f/baloot.jpg



ترکیبات شیمیایی


پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیک ، اسید مالیک ، کوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پکتین ،رزین و روغن است .

خواص داروئی: بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .خواص میوه بلوط میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند . حتی اگر آنرا خشک و در کرده و با در
گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند . می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در کرده و از آن چائی تهیه کرد . مقدار مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می باشد . این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد .

بواسیر را برطرف می کند .

اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند .

درد معده و گاز معده را برطرف می کند .

برای رفع کم خونی موثر است .

نرمی استخوان را درمان می کند .

برای تقویت عمومی بدن موثر است .

برای معالجه اسهال اطفال ،در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آنرا به اطفال می دهند .


خواص درخت بلوط برای استفاده از پوست درخت بلوط می توان آنرا دم کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق در آنرا در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید .

خونریزیها را متوقف می سازد .

درمان کننده بواسیر خونی است .

خاصیت ضد عفونی درد .

ادرار را زیاد می کند .

ترشحات زنانه را از بین می برد . مصارف خارجی پوست درخت بلوط برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد .

از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن استراحت نمود .

خون مردگی را درمان می کند .

اگزما را از بین می برد.

برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یکربع ساعت استراحت کنید .

اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید .


گز علفی در اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود . گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( 50 گرم در یک لیتر آب جوش ) خواص گز علفی.

قابض است .

خونریزیها را متوقف می سازد .

مقوی معده است .

تقویت کننده دستگاه تنفسی است .

سینه را نرم و صدا را صاف می کند .

سرفه ها را برطرف می کند .

تنگی نفس را درمان می کند.

برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید .



مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

 

  گیاهان دارویی     


سرما خوردگی ودرمان آن:

 

آیا می دانید که یکی از روش های خوب برای مهار سرما خوردگی مصرف جوشانده بابونه به همراه ویتامین سی است.!!خیلی از بیمارهای کوچک مثل سرما خوردگی نیاز خاصی به درمان ندارد -کافی است بدن را کمک کنیم که برای مقابله با بیماری مقاوم شود .با مصرف ویتامین سی می توانیم  درمان سرماخوردگی را تسهیل نموده و از ایجاد مجدد ان پیشگیری نمایم. ویتامین سی ویتامین  جاودانگی است و از نظر خواص اصلی می توان به انتی اکسیدانت بودن ان اشاره کرد که خواص ضد سرطانی ان را ۱۰۰٪تائید می نمایید.

خوردن روزانه ۱ لیوان اب پرتقال تازه هم می تواند تقریبا معادل ۱ قرص ویتامین سی جوشان عمل کند.

امتحان کنید معجزه می کند


 

جین سینگ

این گیاه اصیلا چینی است که به طور خلاصه باید بگوییم ریشه این گیاه حاوی مواد انتی اکسیدان و ..است که موجبات شادابی و طول عمر را فراهم می کند. در ضمن برای تقویت عمومی و تقویت حافظه موثر است.

جینکو

جینکو را که در داروخانه های ایران هم می توانید بیابید -کاربرد خوبی برا جلوگیری از زوال حافظه دارد و جزء گیاهان جادویی حساب می اید -این دارو که از گیاه جینکو بلوبا حاصل می اید از کمبود اکسیژن مغز جلوگیری می نماید .

 
 
  

وابستگی گیاه و علم تغذیه

یک هرم غذایی جالب  در ماهنامه درد شماره ۲۵ پیدا کردم  که خیلی جالبه  وبه درد همه می خوره  -مخصوصا  اونهای که می گن  خوردن  گوشت  قرمز  لازمه-فعلا فقط یه نکته اش رو می گم تا بعد  سر فرصت همش رو بیارم:

خوردن گوشت قرمز کره  نان  برنج سفید و شیرینی را محدود کنید

 
    

گلپر

گیاه گلپر گیاهی معطر است واز قدیم آن را برای خوش بو کردن غذا به کار می برند.مصرف همزمان آن با ماست  توصیه می شود. طبق تحقیقاتی که توسط اینجانب و دوستان در مورد این گیاه انجام گرفته  گلپر خاصیت ضد میکروبی هم داره و کشنده باکتری هاست

من خوردن گلپر با ماست را توصیه می کنم  خواص جالب گلپر ضد نفخ بودن ان است.


 
    

گیاه زندگی ارامش طبیعت



خواص برخی از داروهای گیاهی
1. بومادران:

آنچه از خواص خون به (اشیله) نسبت داده اند صحت دارد و میتواند جمع کننده زخم وعمل کننده بر روی بواسیر های بصورت مصرف یکبار در روز باشد .نزد مردمان قدیم شهرت زخم بندی داشته است که در بهبود زخم وجراحات موثر بوده است.
دیوسکورید طبیب یونانی مشهور که در زمان نرون می زیسته و صاحب کتب فراوان است،این گیاه را بهبود دهنده جراحات میداند خواه زخم کهنه باشد خواه جدید.%

2.گل گاوزبان:(bourrache)

مدر_عرق آور_وضد سرفه بسیار عالی است.محتوی نیترات دوپتاس است.در معالجه نفریت همراه با ورم کردگی و به صورت ضد سرفه وآرام کننده در تمام تحریکات تنفسی وبالا خره عرق آور در گریپ.خشک کردن آن نیازبه دقت دارد اگر به دقت خشک نشود رنگ سیاه یا قهوه ای به خود می گیرد وخواص خود را از دست می دهد.%

3.بابونه:(camomille)

گیاهی که روزگاری بود که در هر خانه ای پیدا می شد.وبرای ناراحتی های هضمی وتشنجات معدی به کار می رود.
حاوی یک اسانس به نام ازولن است که خاصیت ضد الرژی دارد.آنرا انگل زدا؛قاعده آور؛ضد تشنج معده؛هضم مشکل
سنگ های مجاری ادراری؛بی اشتهایی؛ضعف؛خستگی عمومی؛دردهای عصبی آسم وتب های متناوب و...%

4.پر سیاوش :(capillaire )

خواص ضد ناراحتی های ریوی آن غیر قابل انکار است-شربت آن در مبارزه با سرفه -زکام-گریپ وبرونشیت-اثرات خوبی دارد. خلط آور نرم کننده واندکی مدر است.%

5.کاسنی:(chicoree)

جالینوس نام این گیاه را دوست کبد می نامد.روک( (ROGUESدر کتاب گیاهان مصرفی 1837میلادی می گوید:هر روز به ناراحتی های پوستی بر می خوریم چون کبره؛جوشهای چرکی؛زبری که معالجات شدید در مورد آن موثر واقع نمی شود.ولی تمام گیاهان خانواده کاسنی چون خود کاسنی وحشی وکاهو وگل قاصد در عین دارو بودن برای این ناراحتی ها غذا محسوب می شوند.اثر کاسنی بزودی ظاهر نمی شود و باید پس از مدتی منتظر نتیجه بود.عمل آن تصفیه کننده؛صفرا آور؛مدر؛رفع زشتی پوست....%

6.گشنیز(CORIANDRE):

دانه گشنیز را جز داروهای معدی ؛بادشکن ؛ضد سردرد می خوانند وعجیب نیست اگر نسخی از این دارو را در داروهای ضد ضعف معده ناراحتی های هضمی؛ سرگیچه های گوارشی؛ شروع آب مروارید؛ زکام مزمن وبالا خره ضعف حافظه می بینیم
نقل از:J.F.R.CARTHEUSER)).کارتوزر در کتاب مفردات پزشکی1765.
برخی این سبزی را برانگیزنده نیروی جنسی می دانند.یونانیها بطور کلی وبقراط اختصاصا آنرا در غش ها؛ناخوشی های عصبی ؛دردهای رحمی تجویز می کرده اند..%

7.نسترن(EGLANTIER):

با کمی تفاوت خواصش شباهت به خواص گل سرخ می دهد.میوه ها مدر قابض ودر تمام موارد اسهال؛ سنگ های کلیه ومجاری ادراری وبه صورت تصفیه کننده مصرف میشود.برعکس گلبرگها مختصری حالت مسهل داشته ومقوی است.%

8.زرشک(EPINE-VINETTE):

گیاه خود حاوی الکالوییدهای مختلفی است و میوه خوردنی آن محتوی گلیکوزید پکتین ومقداری اسید های الی و ویتامین C
است.زرشک محرک مقوی مدر وصفرا آور قابل توجه ای است.در اغلب ناراحتی های گردش خونی می توان مصرف بلند مدت ان را توصیه کرد.واثر آن را در ناراحتی های کبد وکیسه صفرا وخصوصا یرقان تاکید کرده اند.%

9.ترخان(ESTRAGON ):

این گیاه باید تازه مصرف شود.گیاهی است قلبی معدی برنده وشوینده واشتها اور ومعرق ادرار نفخ شکن وانگیزنده میل به غذا است در دردهای روماتیسمی توصیه می شود.

10.توت فرنگی(FRAISIER):

این گیاه را در رده مفرح کننده ها؛ مشهیان؛ وزخم بندها جای می دهند. از انجایی که توت فرنگی خون را قلیایی می کند و با اسیدیته می جنگد انرا برای نقرسی ها و روماتیسمی ها مفید می دانند. خواص قابض وضد اسهال نیز دارد.

11.ختمی (GUIMAUVE ( :

در درجه اول ختمی نرم کننده وملایم سازنده است.می توان ان را در ناراحتی های ریه ونای سرما خوردگی وگریپ به خاطر متوقف ساختن سرفه های ناشی از تحریکات عضوی بکار برد.

12.کتان((LIN

دانه های کتان بصورت دم کرده ویا خیس خورده در مورد تنبلی روده ویبوست مصرف می شودچه موسیلاژ حاصل از ان نرم کننده و مسهل محسوب می شود. همینطور در تحریکات دستگاه گوارشی و مجاری ادراری هم مداوا کننده است.


13.مرزنگوش((MARJOLAINE

به اویشن






 
   

بیگانه ترین غذای آشنا((خرما))

خرما بسیار نیروزاست ومصرف مداوم ان نقش زیادی در افزایش توان جسمی دارد ورزش کاران قبل از انجام تمرینات خود خرما می خورند
این میوه جزئ کامل ترین مواد غذایی قرار دارد حدود ۶۰ تا ۸۰ ٪ این میوه را قند تشکیل می دهد ودارای کالری بالای است مقدار اهن ان نسبت به بسیاری از مواد غذایی مقدار بالی است هر گرم خرما در حدود ۳۶میلی گرم اهن دارد.
با وجود این نعمت خدادادی استفاده از مواد نیروزا چرا؟؟؟؟ چرا؟؟؟؟ چرا؟؟؟؟
 
   

خواص زرشک

غم و غصه و بى اشتهایى را از بین مى برم .
براى تقویت هاضمه از من استفاده كنید.
درمان تنگ نفس هستم و صفرا را مى برم ...
فارسى من ((زرشك )) است ، به من ((زاج )) و ((زرتك )) هم گفته اند. من در دامنه كوه ها نزدیك به آب مى رویم . نوعى از من كه در خراسان و نزدیك شیروان مى روید، بدون دانه است و به آن زرشك پلویى گویند. چون با آن زرشك پلو درست مى كنند و این نوع زرشك در خارج از ایران دیده نشده است ، در كتب گیاه شناسى قدیم مرا ((امبرباریس )) و ((برباریس )) خوانده اند. این یك لغت بربرى است و نام لاتینى من هم ((بربریس )) است . میوه من داراى ترشى مخصوصى است شبیه آنچه در سیب ترش دیده مى شود و بعلاوه داراى قند و چند ترشى دیگر است شبیه آنچه در سیب ترش دیده مى شود و بعلاوه داراى قند و چند ترشى دیگر هستم . ریشه درخت من به علت داشتن تركیبى بنام ((برى برین )) داراى اثر مسهلى بوده و ضد تب مى باشد و براى ترك تریاك مفید است .
برگهاى درخت من داراى مقدار زیادى ویتامین ((ث )) بوده و درمان رقیق شدن خون است . آب زرشك بسیار خنك است ، صفرا بر و مسكن تنگى است و حرارت معده و جگر را فرو مى نشاند و براى بازشدن جگر و درمان استسقا و سردى احشاء و معالجه اسهالى كه از ضعف جگر و یا به سبب زیادى بلغم باشد، نافع است جهت تقویت هاضمه ، با زعفران تجویز مى شود. با آب افسنتین جهت معالجه بزرگى كبد و سختى ادرار توصیه شده است . از رنگ قرمز من در رنگرزى استفاده مى شود. و چون آب مرا با آب سیب به مقدار مساوى مخلوط كرده و معادل نصف آب من آب لیمو اضافه كرده ، و به آن مقدار شكر افزوده و به قوام آورند تا بسته شود. معجونى بدست مى آید كه پادزهر سموم ، مخصوصا ضد سم افعى است و تریاق كبیر را نیز به همین دستور درست مى كردند و به آن مقدارى مروارید محلول در آب ترش ترنج مى افزودند.
این معجون علاوه بر خاصیت پادزهرى كه دارد، درمان تنگ نفس و غش ‍ بوده ، غم و غصه و بى اشتهایى را از بین مى برم . دانه هاى من به تنهایى یا مخلوط با ادویه مناسب جهت زخم معده و دل درد و اسهال تجویز شده است . مقدار خوراك آب من تا صد گرم و از دانه هاى من تا 45 گرم است .
براى معالجه كسانى كه با تریاك مسموم شده اند، معمولا از جوشانده ریشه درخت من استفاده مى كنند و نیز براى ترك تریاك مى توان از آن استفاده كرد. به خانم هایى كه دوره ى یائسگى آنها نزدیك است و آنهایى كه اختلالات رحمى دارند توصیه كنید كه از خوردن من غفلت ننمایند.

 

 

 

 

 

 

 



[ شنبه 26 آذر 1390 ] [ 03:09 ب.ظ ] [ مهدی طاهری ]

[ نظرات() ]